Rólam

       2012-ben léphettem gyakorlati terére a pszichoterápiának, melyet megelőzött az alap- és mester fokozatú Klinikai pszichológia és pszichoterápiás képzés.

Eddigi tapasztalatomat a kórházi ágyak melett ülve alapoztam meg, önkéntesként, melyet csoportos foglalkozások szervezése követett mellrákban szenvedő hölgyek együttműködésével.

Mindeközben egyéni terápiás üléseket biztosítva teljesítettem a továbbképzésem gyakorlati éveit, így 2014-ben válhattam Autonóm Pszichoterapeutává.

Tudományos kutatásokban való részvételem, és mentoraim példamutatása valamint segítsége által mélyíthettem az érdeklődésemet és tapasztalatomat a pszichoterápia iránt.

Jelenlegi, általam használt pszichoterápiás megközelítések halmazába tartozik a Kognitív-viselkesédmódosítás, Elfogadás és elköteleződés Terápiája valamint a Jelenlét (Mindfulness) alapú terápia. Mindezek mellett a kliens aktuális helyzetéhez igazodó számtalan hasznos technika eszközével nyújthatok segítséget: fizikai fájdalomcsökkentés technikája, légzéstechnika, izomrelaxációs tehnikák, szorongás csökkentés.

Lelki történéseink tárházának megismerése közben a saját fizikai jóllétem fenntartásának útján ismerkedtem meg a Pilates módszerével, melynek oktatói szintre való emelését külföldön értem el. Az a lelki jelenlét, amelyet a pszichoterápia ismertetett meg velem az önismereti képzés alatt, itt kiteljesedett a testi tudatosság érzetével. Megismerni, és megtapasztalni mindazt, hogy miként működik a testünk, az csodálatos. Sajnos azonban sokszor a nem jól működése az, ami megnehezíti mozgásunkat és ezáltal mindennapi életünket. Ez a módszer leginkább a fájdalmas hát és gerinc problémákra, sérülésekre összpontosít, segítve az adott testrészek megfelelő irányba történő mozgatását. Mindezek mellett ez a technika egy olyan fajta testtudatosságot adhat, amely minket mint egész személyeket fejleszthet.

E két irány jelenti számomra a kiteljesedést. E kettő kapcsolatának megismerését egy külföldön végzett továbbképzés biztosította számomra, ahol egy modern test-központú pszichoterápiás módszert sajátíthattam el. Megtanulhattam, hogy testünk különböző részei a lelki történések tárházát jelenthetik (így érezhetünk fizikai reakciót lelki történések eredményeként). Ezáltal vagyunk egészek: testtel, lélekkel. Ezeket pedig összehangolhatjuk.

Fizikai testtel és lélekkel rendelkezünk. Hogy e kettő mennyire kapcsolódhat össze, erre önnek van válasza. Mit kezdhetünk a fizikai fájdalommal lelki szinten? Hogyan segíthet a mozgás a lelki zavartságban?

Megkereshetjük az Ön, személyes válaszait.